ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Київській області ввели режим надзвичайної ситуації через коронавірус (оновлено)

Рішення прийнято на засіданні КОДА.

У Київській області ввели режим надзвичайної ситуації через коронавірус (оновлено)
Фото: РБК Украина

У Київській області ввели режим надзвичайної ситуації через коронавірус. Її кваліфікували як медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня, повідомили на сторінці Київської обласної державної адміністрації у Facebook. 

Керівником робіт з ліквідації НС призначили заступника голови КОДА Олега Торкунова. Начальником штабу з ліквідації наслідків НС став директор Департаменту охорони здоров'я КОДА Максим Іонов.

"В умовах, коли потрібно максимально зосередитися на боротьбі з коронавірусом, на обласному рівні застосовуємо всі заходи. В першу чергу, ті, які стосуються підтримки медичних працівників, матеріально-технічного забезпечення лікарень і інформаційного забезпечення населення. Вже працює "гаряча лінія" в Департаменті охорони здоров'я. За телефоном 0456-31-00-46 лікарі-консультанти надають усю необхідну інформацію про коронавірус і допомогу у разі підозри COVID-19", - повідомив тимчасовий в.о. голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

Оновлення 13:30. Кабінет Міністрів України на засіданні затвердив введення режиму надзвичайної ситуації в Київській області й очікує аналогічного рішення від столиці.

Зазначимо, що йдеться не про надзвичайний стан, який може ввести президент у всій країні чи в окремих регіонах відповідним указом, а опісля за це рішення повинна проголосувати Верховна Рада.

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, Кабінет Міністрів прийняв рішення про обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Так, з 18 березня по 3 квітня введено заборону на залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також роботу метрополітенів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram