ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Єврейська громада Києва скасовує всі заходи в зв'язку з карантином

Релігійні євреї вирішили прислухатися до рекомендацій лікарів.

Єврейська громада Києва скасовує всі заходи в зв'язку з карантином
Рав Йонатан Биньямин Маркович
Фото: wikipedia.org

Єврейська громада Києва та головний рабин Києва Рав Йонатан Біньямін Маркович йдуть на карантин і скасовують всі заходи.

Про це повідомляється в пресрелізі, який опублікував прессекретар Єврейської громади міста Києва Леонід Барац.

"Як ви знаєте - є такий жарт. Де два євреї - там три думки. Так ось. Тут не може бути іншої думки. Всі релігійні євреї по всьому світу зійшлися в одному: Потрібно виконувати рекомендації лікарів! Треба сидіти вдома!", - йдеться в повідомленні.

Рабин закликав киян допомагати літнім людям, сходити для них в магазини і залишати придбану їжу і ліки під дверима, щоб не піддавати вразливі групи населення ризику. Або, за можливістю, оплатити їх житло або жертвувати кошти на лікарні.

Також він висловив підтримку меру Києва Віталію Кличку і президенту України Володимиру Зеленському за правильну реакцію і своєчасні запобіжні заходи, які врятують життя українцям

Рабин запевнив, що Єврейська громада Києва також готова прийти на допомогу всім, хто має в цьому потребу, і зазначає - що рекомендує цей час розцінювати як подарунок від Всевишнього для того, щоб навчитися чомусь новому, залишаючись вдома на самоізоляції.

Раніше сьогодні Синод Православної церкви України погодився обмежити присутність людей на богослужіннях на період карантину.

Як тимчасову надзвичайну міру священикам рекомендують припиняти проведення богослужінь в храмах або змінювати порядок так, щоб в них брали участь не більш ніж 10 осіб. Дозволяються богослужіння під відкритим небом біля храмів при дотриманні правил за чисельністю одночасної присутності і "соціальної дистанції".

Ті, що бажають сповідатися і причаститися, можуть це зробити протягом цілого дня.

Церква погодилася змінити спосіб подачі причастя - його можна давати в руки, для обтирання губ використовувати одноразові серветки (які потім потрібно спалити в чистому місці), використовувати одноразовий посуд для запивання. Також може бути подане причастя в будь-який час, "як це робиться стосовно хворих і в смертельній небезпеці".

Українська греко-католицька церква дозволила своїм парафіянам не ходити на богослужіння через загрозу поширення коронавірусу. 15 березня УГКЦ провела перше недільне богослужіння онлайн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram