ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Чернівцях скасували пільговий проїзд, щоб мотивувати пенсіонерів залишатися вдома

Мерія шукає можливості для підтримки одиноких літніх людей.

У Чернівцях скасували пільговий проїзд, щоб мотивувати пенсіонерів залишатися вдома
Фото: Макс Требухов

У Чернівцях до стабілізації епідемічної ситуації скасували пільги на безкоштовний проїзд в громадському транспорті. Таке рішення прийняли місцеві депутати, повідомили в Чернівецькій міській раді.

"Це вимушений обмежувальний захід, що буде стимулювати людей похилого віку, які в групі ризику і найбільш уразливі до коронавірусу, менше пересуватися по місту і залишатися вдома. Пільговий проїзд в тролейбусах і маршрутках відновлять після стабілізації епідемічної ситуації. Крім того, ми будемо шукати інші шляхи, як матеріально підтримати пенсіонерів, особливо самотніх, з низькими пенсіями, в нинішніх непростих ситуаціях", - заявив мер Олексій Каспрук.

Відзначається, що в місті створено волонтерський штаб, який працює над доставкою додому продуктів, ліків і засобів гігієни одиноким людям похилого віку.

Нагадаємо, з семи випадків захворювання коронавірусною інфекцією в Україні чотири зареєстровано в Чернівецькій області. Станом на ранок 17 березня, температура тіла у цих пацієнтів перебувала в межах норми, їх самопочуття стабільне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram