ГоловнаСвіт

У США починають тестувати вакцину від коронавірусу

У випробуваннях братимуть участь 45 волонтерів віком від 18 до 55 років.

У США починають тестувати вакцину від коронавірусу
Фото: rosonco.ru

Сьогодні, 16 березня, у США, в місті Сіетл на першому пацієнті почнуться клінічні випробування вакцини проти коронавірусу SARS-Cov-2. Про це пише АР.

«Перший учасник клінічних випробувань вакцини проти нового коронавірусу отримає експериментальну дозу цього понеділка. Національний інститут здоров'я фінансує це випробування в дослідницькому центрі Kaiser Permanente Washington Health Research Institute у місті Сіетлі», - сказано в повідомленні.

При цьому американські представники охорони здоров'я заявили, що для повного затвердження будь-якої потенційної вакцини знадобиться від 12 до 18 місяців.

Усього у випробуваннях братимуть участь 45 волонтерів віком від 18 до 55 років. Вони будуть отримувати різні дози вакцини, розробленої біотехнологічною компанією Moderna, що базується у штаті Массачусетс, а також національними інститутами охорони здоров'я США.

Немає жодних шансів, що добровольці можуть заразитися від щеплень, оскільки вони не містять самого вірусу. Мета полягає в тому, щоб просто переконатися, що вакцини не провокують жодних тривожних побічних ефектів, і підготувати ґрунт для великих випробувань.

Окрім того, імовірно у квітні, почнуться клінічні випробування антикоронавірусної вакцини, розробленої американською компанією Inovio Pharmaceuticals, в Університеті Пенсильванії і випробувальному центрі в Канзас-Сіті. У випробуваннях візьмуть участь кілька десятків добровольців.

Нагадаємо, в Чернівецькій області зареєстрували два нові випадки зараження коронавірусною інфекцією. Станом на 16 березня в Україні лабораторно підтверджено 5 випадків COVID-19.

У Чернівецькій області зареєстрували чотири випадки, в Житомирській - один (жінка померла).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram