ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні зафіксована перша смерть від коронавірусу

Померла 71-річна пенсіонерка з Радомишля.

В Україні зафіксована перша смерть від коронавірусу
Фото: Youtube Printscreen

71-річна жінка з Житомирської області, яку 12 березня госпіталізували із зафіксованим лабораторно підтвердженим випадком COVID-19, сьогодні померла. Про це на фейсбуці заявила радниця міністра охорони здоров'я, лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська.

"На жаль, перший померлий від COVID19.. Житомирська область...", - повідомила Голубовська.

Під наглядом лікарів перебувають близькі родичі, з якими вона проживала, і особи, з якими вона контактувала. МОЗ зазначає, померла жінка, яка перебувала у групі ризику.

Заступник глави МОЗ Віктор Ляшко на брифінгу повідомив, що у пацієнтки була двостороння пневмонія.

"Вона свого часу подорожувала до Польщі, повернулася без симптомів, вони проявилися на території України", - повідомив він.

Згідно зі світовою тенденцією, старше покоління людей найбільш вразливе до інфікування коронавірусом COVID-19 з летальним результатом. За результатами аналізу та моделювання РНБО можливого варіанту поширення коронавірусу COVID-2019 в Україні, у зоні найменшого ризику знаходяться особи віком від 10 до 39 років, для яких показник ймовірності захворювання становить 0,2%. Для 40-49-річних - відповідно 0,3%; для 50-59-річних - 1,3%; для 60-69-річних - 3,4%, для 70-79-річних - 7,8%. У зоні найбільшого ризику знаходяться люди похилого віку у віці 80+, для них цей показник становить 13,5%.

Нагадаємо, 71-річна пенсіонерка з Радомишля відчувала нездужання ще з 3 березня, але не зверталася до лікарів, не сиділа вдома і навіть встигла відвідати церкву. Вона нещодавно повернулася з Польщі.

Сьогодні вночі жінці стало гірше, її підключали до апарату штучної вентиляції легенів.

В Україні зараз залишаються два підтверджені випадки захворювання на коронавірус. 3 березня у Чернівецькій області підтвердили перший випадок хвороби COVID-19. 12 березня підтвердився другий випадок. У обох пацієнтів простежується зв'язок з Італією, де знаходиться головне європейське вогнище хвороби. Перший пацієнт їздив у цю країну, а у другого хворого туди їздила дружина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram