ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна забороняє в'їзд жителям тимчасово окупованих територій і іноземцям

Українці, які повертаються додому, на материкову частину України, зможуть проїхати.

Україна забороняє в'їзд жителям тимчасово окупованих територій і іноземцям
Фото: Пресс-служба Кабмина

Через оголошений в Україні карантин у зв'язку з коронавірусом країна забороняє в'їзд жителям тимчасово окупованих територій і іноземцям, проте українці, які повертаються додому, на материкову частину України, зможуть проїхати. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на виїзному засіданні Кабміну.

Україна також закриває пункти пропуску для в'їзду іноземців. При цьому узгоджується список пунктів пропуску, які далі працюватимуть на державному кордоні.

"Ми пропонуємо режим обмеження для іноземних громадян стовідсотковий по пунктах пропуску, і ми пропонуємо пропускати громадян України, які мають реєстрацію на неокупованої території, щоб мати можливість більшого контролю. Зараз ми маємо інформацію попередньо про 12 випадків коронавірусу в Горлівці. Тому ми повинні зробити контроль", - заявив Аваков.

За його словами, пункти пропуску будуть закривати, але ті українці, які повертаються додому, зможуть проїхати. Він також уточнив, що не всі пункти пропуску будуть закриті, їх список буде узгоджуватися на засіданні РНБО.

Нагадаємо, сьогодні, 13 березня, Рада національної безпеки і оборони проведе засідання з приводу закриття кордонів через загрозу поширення коронавірусу SARS-CoV-2.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram