ГоловнаСуспільствоВійна

Опубліковано рішення ТКГ про створення Консультативної ради з представниками ОРДЛО

У раду ввійдуть 10 осіб від України, 10 від ОРДЛО і по одному від ОБСЄ, Франції, Німеччини та РФ.

Опубліковано рішення ТКГ про створення Консультативної ради з представниками ОРДЛО
Фото: solydarnist.org

Учасники Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі 11 березня в Мінську домовилися створити так звану Консультативну раду у складі політичної підгрупи.

Про документ було оголошено відразу після засідання ТКГ, але сам документ опублікували тільки через два дні. Його отримало зі своїх джерел видання ZN.ua.

У ньому наголошено, що рішення ТКГ про заснування Консультативної ради буде підписано 25 березня 2020 року після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччини.

До складу Консультативної ради з правом вирішального голосу увійдуть 10 представників від України, 10 від окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також по одному представнику з правом дорадчого голосу від ОБСЄ, Росії, Німеччини та Франції.

Рішення ради мають рекомендаційний характер.

Нагадаємо, 11 березня ТКГ у Мінську домовилася відкрити два КПВВ на Донбасі, підготувати новий обмін полоненими і створити Консультативну раду.

У квітні в Берліні повинен пройти новий саміт "нормандської четвірки", про що президенти Німеччини, Франції, України і РФ домовилися ще на грудневій зустрічі в Парижі. Однак наприкінці лютого голова російського МЗС Сергій Лавров заявив, що новий саміт може відбутися тільки після виконання рішень попереднього - зокрема закріплення в законодавстві України "особливого статусу Донбасу".

На початку березня президент Володимир Зеленський заявив, що сторони працюють над тим, щоб саміт відбувся наприкінці квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram