ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

ПЦУ вирішила не скасовувати богослужіння на час карантину

"Слід уникати крайнощів - як ігнорування небезпеки, так і впадання в паніку".

ПЦУ вирішила не скасовувати богослужіння на час карантину
Фото: LB.ua

Православна церква України вирішила не скасовувати богослужіння на час карантину (12 березня - 3 квітня), незважаючи на введену урядом заборону масових зібрань.

Про це йдеться в повідомленні церкви.

ПЦУ зазначає, що з увагою і розумінням ставиться до рекомендацій і рішень держави, але не бачить підстав "приймати узагальнене обмеження на проведення регулярних богослужінь".

У той самий час церква вважає виправданою відмову від цілування святинь (хреста, ікон, святих мощей) - досить просто поклону. Ця порада стосується й особистих привітань і пошанування між членами церкви, у тому числі під час благословення.

ПЦУ рекомендує використовувати засоби дезінфекції для підтримки чистоти ікон й інших святинь, а під час причастя просить використовувати одноразові стакани або обмежитися споживанням тільки антидора.

Церква радить вірянам залишатися вдома, якщо в них є ознаки хвороби або обґрунтовані підстави для зарахування себе до групи ризику.

Вірян закликають дотримуватися правил особистої гігієни і використовувати ефективні засоби дезінфекції.

"У ситуації, що виникла у зв'язку з пандемією, слід уникати двох крайнощів - як ігнорування реальної небезпеки, так і впадання в паніку", - сказано в заяві.

Наступного тижня синод ПЦУ обговорить ситуацію з поширенням коронавірусу.

Нагадаємо, що вірянам УГКЦ дозволили не ходити в церкву під час карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram