ГоловнаСуспільствоЖиття

Сівохо презентував Національну платформу примирення і єдності

"Це центр, який об'єднує державні й громадські ініціативи".

Радник секретаря Ради національної безпеки та оборони Сергій Сивохо презентував у Києві Національну платформу примирення і єдності. Про це повідомляє кореспондентка LB.ua.

"Це не організація, це не фонд. Це центр, який об'єднує державні і громадські ініціативи", - сказав Сивохо.

За його словами, платформа називається національною, оскільки в Україні багато проблем. Серед них він назвав "Бурштинову республіку на Волині, Гранітну республіку в Житомирській області, проблеми на Закарпатті". Але саме на Донбасі йде війна, додав Сивохо.

Фото: Діана Буцко

"За шість років через війну було вбито понад 13 тисяч українців. Контрабанда, корупція, свавілля навколо лінії розмежування. Пріоритет державної політики президента - мир в Україні. Ми готові разом розробити дієву політику для реінтеграції Донбасу", - сказав Сивохо.

Спікер платформи Марина Хацанюк розповіла, що українцям слід "позбутися страху і ненависті одне до одного". За її словами, українцям потрібно "дізнатися, як живуть люди на непідконтрольній території".

Хацанюк повідомила, що команда Сивоха провела глибинні інтерв'ю в Луганську і Донецьку, під час яких платформа дізналася, що люди з ОРДЛО не хочуть повертатися до "попереднього статусу-кво".

Фото: Діана Буцко

За словами Хацанюк, примирення повинно будуватися навколо комунікації між мирними жителями. Вона вважає, що американські, китайські, російські, ізраїльські олігархи захочуть інвестувати в Донбас.

Нагадаємо, в лютому радник секретаря РНБО з питань реінтеграції і відновлення Донбасу Сергій Сивохо відклав презентації Національної платформи примирення і єдності через загострення бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram