ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабмін вирішив ввести тритижневий карантин через коронавірус

Засідання Верховної Ради залишили.

Кабмін вирішив ввести тритижневий карантин через коронавірус
Фото: podrobnosti.ua

З 12 березня до 3 квітня в Україні вводять карантин у зв'язку з розповсюдженням коронавірусу SARS-CoV-2.

Про це повідомила у фейсбуці народна депутатка від "Європейської Солідарності" Вікторія Сюмар, інформація також підтверджується на сайті Кабміну.

Карантин передбачає закриття навчальних закладів; заборону масових зібрань понад 200 осіб (стосується спортивних заходів, які можуть проходити без глядачів, а також культурно-мистецьких заходів; закриття авіасполучення з деякими країнами.

"Також буде закрито чимало КПП. З 219 залишиться 49. Прем'єр каже, що там обладнано місця для карантину", - зазначила Сюмар.

"Засідання Верховної Ради залишили", - пожартувала нардепка.

Сюмар також повідомила, що уряд виділив 100 млн гривень на закупівлю товарів індивідуального захисту у приватних внутрішніх компаній.

"На наше запитання про наявність масок міністр охорони здоров'я сказав, що є 15 млн штук. Залишилося зрозуміти, де вони є", - додала нардепка.

Також до 1 червня заборонено експорт товарів протиепідемічного призначення, повідомляють на сайті Кабміну.

"Запропоновано введення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 і більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні", - наголошено в повідомленні.

Крім того, було прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Нагадаємо, в Києві до кінця березня вводять обмежувальні заходи через коронавірус.

Раніше повідомляли, що Кабмін оголосить карантин на загальнонаціональному рівні, а далі рішення будуть приймати на рівні місцевої влади.

Станом на 11 березня Центр громадського здоров'я України отримав 43 підозри захворювання на COVID-19, з яких одну було підтверджено (3 березня). Ще один зразок перебуває на стадії дослідження. 41 зразок дав негативний результат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram