ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Новий голова МОЗ Ємець поєднуватиме посаду міністра та лікарську практику

Він продовжуватиме працювати кардіохірургом.

Новий голова МОЗ Ємець поєднуватиме посаду міністра та лікарську практику
Фото: https://rubryka.com/

Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець поєднуватиме свою нову посаду з практикою кардіохірурга. Про це в ефірі "Право на владу" повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми домовилися, що Ілля Миколайович продовжить медичну практику, буде оперувати, суміщаючи посади. Закон це дозволяє, медична етика це дозволяє", - пояснив він.

За словами Шмигаля, Ємець розуміє необхідність медреформи, і їхні погляди в цьому збігаються.

"Коли ми вже пропливли по цій річці 80%, не можна приймати рішення, що повертаємося і пливемо назад замість того, щоб доплисти решту 20%. Звичайно, ми будемо завершувати медреформу. Питання в тому, як її завершити. Це дуже важливе питання. І тут ми з Іллею Миколайовичем маємо спільну позицію: реформа повинна завершитися для пацієнта і лікаря успіхом. Будемо працювати над цим", - підкреслив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, 4 березня Рада затвердила новий склад Кабінету Міністрів Дениса Шмигаля, який змінив на посаді прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Замість Зоряни Скалецької, яка до 5 березня перебувала на обсервації разом з евакуйованими з Китаю українцями, головою українського Міністерства охорони здоров'я став Ілля Ємець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram