ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні зареєстрували перший випадок коронавірусу

Хворий перебуває в Чернівецькій області.

В Україні зареєстрували перший випадок коронавірусу
Коронавирус штамм 2019-nCoV
Фото: Global Look Press

В Україні зареєстрували перший випадок коронавірусної хвороби COVID-19 у жителя Чернівецької області.

Про це на брифінгу у вівторок оголосив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Учора я говорив, що в нас було чотири випадки підозри. Сьогодні підозра підтвердилася в однієї людини. Всі матеріали і зразки передані в вірусологічну лабораторію Всесвітньої організації охорони здоров'я. Але випадок зареєстрований в Україні, і ми почали працювати з контактними особами. Контактних осіб небагато, всі вони відомі місцевим епідеміологам", - сказав Ляшко.

За його словами, хворий повернувся із закордонної поїздки в Італію.

"Сім'я - це були чоловік і жінка - самоізолювалися. І буквально через два дні після самоізоляції у людини з'явилися симптоми, які свідчили про коронавірусну інфекцію. Він за пам'яткою самоізоляції звернувся по консультацію до сімейного лікаря. 29 лютого пізно вночі з'явилися симптоми, які вимагали додаткової консультації в інфекційній лікарні. Викликали швидку допомогу і хворого доставили в госпітальну базу, яка була визначена наказом управління охорони здоров'я Чернівецької області", - повідомив Ляшко.

1 березня чоловіка перевірили на грип, тести виявилися негативними.

У його дружини хвороби поки що немає.

За його словами, нічого страшного не сталося, медична система виявилася готова до першого випадку коронавірусної хвороби і працює в штатному режимі.

"Ми перебуваємо в тій самій фазі розвитку епідемії, коли в нас реєструються поодинокі випадки "привезеної" коронаінфекції", - сказав заступник міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram