ГоловнаСуспільствоПодії

У Київському морі третій день шукають рибалок, одного знайшли мертвим (оновлено)

Востаннє рибалки виходили на зв'язок о третій ночі 29 лютого.

29 лютого в Іванківському районі Київської області біля села Страхолісся зникло двоє рибалок, які ловили рибу в акваторії Київського водосховища. Пошукові роботи тривають донині. Про це повідомив пресцентр ДСНС.

"1 березня о 17:45 у Київській області в оперативно-диспетчерську службу Іванківського району надійшло повідомлення про те, що 28 лютого на Київському морі поблизу с. Страхолісся двоє людей вийшли в море на човні "Прогрес" у бік бази "Нептун" Чернігівської області", - сказано в повідомленні.

Фото: dsns.gov.ua

29 лютого о 3:47 один з рибалок вийшов на зв'язок, відправивши СМС, що допомога не потрібна. Після цього на зв'язок чоловіки не виходили.

Зазначають, що силами ДСНС, Нацполіції і цивільного населення (знайомих рибалок на двох власних човнах) протягом 1 березня проводилися пошуки, однак результатів вони не дали.

Вранці 2 березня рятувальники підключили до пошуків вертоліт H-225 Super Puma з робочою пошуковою групою з 5 осіб, проте рибалок не знайшли.

Фото: dsns.gov.ua

Фото: dsns.gov.ua

Сьогодні, 3 березня, пошукові роботи триватимуть. Від ДСНС також залучено водолазно-рятувальне відділення з 5 осіб. Нацполіція тим часом обстежує прибережну зону.

Оновлення. Пресцентр ДСНС повідомив, що сьогодні о 12:00 біля села Лошакова Гута Козелецького району Чернігівської області майже за 70 м від берега, у воді виявлено тіло одного з рибалок.

Пошуки ще одного чоловіка тривають.

Нагадаємо, 10 лютого у Львівській області на водоймі біля села Новий Яр четверо рибалок провалилися під кригу.  Один із них помер від переохолодження дорогою в лікарню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram