ГоловнаСуспільствоЖиття

Усі бойові частини ЗСУ перейшли на нову систему харчування, - Міноборони

В оновленому меню тепер понад 400 найменувань продуктів.

Усі бойові частини ЗСУ перейшли на нову систему харчування, - Міноборони
Фото: mil.gov.ua

З початку березня цього року всі бойові частини Збройних сил України перейшли на нову систему харчування за каталогом продуктів. В оновленому меню тепер понад 400 найменувань продуктів, з яких можна скласти щоденний раціон військових. Про це повідомляє пресцентр Кабміну з посиланням на Міноборони.

Головна умова - не вийти за сумою за межі вартості добового комплекту, який під час аукціонів визначено в межах від 67 до 74 грн за один добовий комплект.

Відзначають, що у військовослужбовців з'явилася можливість вибирати собі обіди, сніданки і вечері на свій смак і відповідно до сезону. Відкриваючи каталог продуктів харчування, командир військової частини може вибирати продукти як у віртуальному супермаркеті.

"Реформування застарілої системи харчування створило широкі можливості для забезпечення щоденного меню військовослужбовців продуктами, звичайними в цивільному житті, але раніше недоступними людям у військовій формі", - сказано в повідомленні.

Водночас розпочато експеримент з малими гарнізонами, які безпосередньо не залучені до операції ООС, для приведення якості харчування до рівня бойових підрозділів.

Нагадаємо, перехід на нову систему харчування Збройні сили почали у 2018 році, це дозволило збільшити набір продуктів з 30 до 400 одиниць. Станом на липень 2019 року половина військовослужбовців ЗСУ перейшла на нову систему харчування за каталогом. Планували, що до кінця 2019 року на нову систему переведуть 100% особового складу.

27 липня в Міноборони заявили, що ОАСК призупинив реформу харчування, а саме - дію наказу "Про перехід військових частин ЗСУ на систему продовольчого забезпечення для застосування каталогу продуктів харчування в 2019 році" №90 від 04.03.2019. У міністерстві попередили, що припинення дії наказу матиме серйозний негативний вплив на систему забезпечення ЗСУ, а також мотивацію українських військових, у тому числі тих, хто виконує бойові завдання в районі проведення ООС. Окрім того, це сприятиме корупції в системі харчування ЗСУ.

16 грудня Шостий апеляційний адміністративний суд розблокував дію наказу Міністерства оборони про переведення військових частин на нову систему харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram