ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні почали діяти нові правила в'їзду в РФ

Перетнути кордон за внутрішнім паспортом буде неможливо.

В Україні почали діяти нові правила в'їзду в РФ
Фото: dpsu.gov.ua

В Україні з 1 березня почали діяти зміни в правилах перетину кордону з Російською Федерацією. Тепер для цього українцям необхідний закордонний паспорт.

Підстава для змін - постанова Кабміну "Про дію окремих положень міжнародних договорів України з Російською Федерацією" від 18 грудня 2019.

"З 1 березня 2020 перетинання державного кордону з Російською Федерацією буде здійснюватися тільки при наявності паспорта громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт)", - йдеться в постанові.

Таким чином виїхати в Росію за внутрішнім українським паспортом буде неможливо.

Зміни дозволять скоротити час проходження прикордонного контролю, оскільки для перевірки даних відомості з закордонних паспортів будуть зчитуватися спеціальними приладами.

При цьому під час в'їзду громадян України з території РФ Держприкордонслужба буде безперешкодно пропускати українців за внутрішніми паспортами і свідоцтвами про народження.

Про зміни в правилах в'їзду в Росію МЗС України вперше повідомило на початку грудня. У міністерстві зсилалися на те, що паспорт громадянина України у формі книжечки має низький ступінь захисту і може використовуватися зі зміненою фотографією під час перетину кордону третіми особами, які вчинили або можуть бути вчинені протиправні дії, які загрожують державній безпеці і громадському порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram