ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський і медіагрупи домовилися до 16 березня забезпечити запуск незакодованих супутникових версій ключових каналів

Для соціально незахищених верств населення створять спеціальні супутникові пакети.

Зеленський і медіагрупи домовилися до 16 березня забезпечити запуск незакодованих супутникових версій ключових каналів
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський і представники медіагруп домовилися забезпечити запуск незакодованих супутникових міжнародних версій загальнонаціональних каналів. Це має відбутися до 16 березня, повідомили в пресслужбі Офісу президента України.

"Ми дуже хочемо, щоб це була дійсно міжнародна версія. Дуже просимо, щоб це була зважена міжнародна версія і з пріоритетним контентом", - зазначив Зеленський.

Оператори супутникового ТВ Xtra TV і Viasat повинні розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонентською платою для соціально незахищених верств населення. Таким чином вони зможуть дивитися закодовані канали.

Крім того, Зеленський запропонував провайдеру ефірного цифрового телебачення "Зеонбуд" до 4 березня змінити модуляції сигналу. Це розширить покриття цифровим ТВ і полегшить доступ населення до телемовлення. Також провайдер повинен до 1 травня забезпечити встановлення цифрових передавачів у 47 населених пунктах.

Володимир Зеленський зазначив, що питання мовлення стосується не тільки бізнесу медіагруп, а й стратегічного захисту інформаційної безпеки України.

"У нас дуже багато листів і тисячі дзвінків в офіс президента з тим, що українці не можуть отримати цей сигнал через кодування і не мають можливості дивитися українські телеканали. Особливо це стосується регіону уздовж лінії розмежування і тимчасово окупованих територій", - заявив він.

За словами президента, через це альтернативою українському мовленню стали російські телеканали.

Нагадаємо, 29 січня медіахолдинги 1+1 media, StarLightMedia, Inter Media Group і "Медіа Група Україна" закодували 23 телеканали, що мовлять із супутника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram