ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві додатково обстежать мости на предмет аварійності

Фахівці проводять роботи на шляхопроводах, які потребують термінового ремонту.

У Києві додатково обстежать мости на предмет аварійності
Фото: КГГА

У Києві фахівці КП "Київавтошляхміст" почали додаткові обстеження мостів на предмет їх аварійності. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густелєв, передає пресцентр держадміністрації.

"В останні дні завершено додаткові обстеження на 9 штучних спорудах. Зокрема, Індустріальний, Либідський шляхопроводи, споруди біля станцій метро «Позняки» та «Осокорки». Особлива увага до Дегтярівського шляхопроводу. На цих об'єктах демонтували частини слабкого бетону. Роботи відбуваються цілодобово", - розповів Густелєв.

Він додав, що зараз такі роботи проводять на трамвайному шляхопроводі над проспектом Шухевича і на споруді біля станції метро "Харківська".

Спочатку фахівці проводять роботи на шляхопроводах, які потребують термінового ремонту. На сьогодні в Києві 101 така споруда.

"Зараз роботи тривають на 5 спорудах, які потребують капітального ремонту та реконструкції. Зокрема: Борщагівський шляхопровід, міст метро через Русанівську протоку, пішохідний міст біля кінотеатру «Лейпциг», пішохідний міст на перетині вул. Василенка та просп. Любомира Гузара, а також шляхопровід біля станції метро «Шулявська». Тому до кінця цього року кількість штучних споруд 5-ї категорії зменшиться", - заявив заступник голови КМДА.

За його словами, особливу увагу приділено конструктиву споруд. Замінюють не тільки асфальтове покриття. Оновлюють монолітну плиту автопроїзду, гідроізоляцію, опори освітлення, бар'єрне огородження тощо.

Нагадаємо, в Києві на мосту імені Патона впроваджують нову схему організації дорожнього руху, в зв'язку з якою вантажівкам заборонили рух через міст, щоб зменшити навантаження на його несучі конструкції.

У 2019 році стало відомо про те, що Інститут сталевих конструкцій імені Шимановського визнав стан мосту Патона критичним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram