ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція помилково заявила про арешт чотирьох учасників заворушень у Нових Санжарах (виправлено)

Поліцейські "призначили" запобіжний захід до рішення суду.

Поліція помилково заявила про арешт чотирьох учасників заворушень у Нових Санжарах (виправлено)
Фото: Главком

Жовтневий районний суд Полтави заарештував чотирьох підозрюваних в участі в масових заворушеннях у Нових Санжарах Полтавської області.

Про це "Українським Новинам" повідомив речник поліції області Юрій Сулаєв.

Він зазначив, що п'ятьом учасникам заворушень було повідомлено про підозру за ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу.

"Повідомлено п'ять підозр, чотирьом особам з п'яти обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб", - сказав Сулаєв.

Він наголосив, що правоохоронці встановлюють місце перебування п'ятого підозрюваного. Після цього він буде доставлений до суду, йому також оберуть запобіжний захід.

Однак пізніше на сайті Національної поліції вийшло спростування цієї інформації: двом фігурантам тільки обирають запобіжний захід, клопотання щодо інших ще не розглядалися.

Раніше суд відправив під нічний домашній арешт підозрюваного в травмуванні поліцейських у Нових Санжарах.

Нагадаємо, в санаторії Нацгвардії "Нові Санжари" перебувають 45 українців і 27 іноземців, яких евакуювали з Уханя у зв'язку з епідемією коронавірусу. Вони повинні перебувати на карантині 14 днів.

У ніч на 20 лютого місцеві жителі протестували через розміщення евакуйованих громадян. Правоохоронці очистили дорогу до санаторію від мітингувальників, але вони не припинили їм перешкоджати. Сутички продовжилися, автобуси з евакуйованими закидали камінням. В результаті поліція затримала 24 протестувальників, але вранці відпустила всіх, крім однієї людини. Її затримали на 72 години.

Під час сутичок у Нових Санжарах постраждали дев'ять поліцейських і цивільний. Поліція почала два кримінальні провадження за фактом заворушень. Президент Володимир Зеленський визнав події в Нових Санжарах спланованими і пообіцяв покарати винних.

Через паніку і протести до евакуйованих оселилася міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram