ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кількість хворих на коронавірус у світі перевищила 80 000

Померли 2699 пацієнтів, вилікувалися - 27 668.

Кількість хворих на коронавірус у світі перевищила 80 000
Фото: meditation.dmc.tv

По всьому світу на коронавірус COVID-19 захворіли вже більш ніж 80 000 осіб. Це в 10 разів перевищує кількість хворих на тяжкий гострий респіраторний синдром, також відомий як SARS - коронавірус, який поширився у 2002-2003 році, пише Reuters.

У китайській провінції Хубей за 24 лютого зареєстрували 499 нових випадків зараження, що на 101 більше, ніж у попередній день. На материковому Китаї за добу зафіксували 508 нових хворих (проти 409 напередодні). Загальна кількість хворих у Китаї становить 77 658.

В Італії з 21 по 24 лютого кількість хворих зросла з трьох до 220, померли семеро хворих. Італійська влада закрила школи в деяких містах і зупинила Венеціанський карнавал.

"Кувейт, Бахрейн, Оман, Афганістан і Ірак повідомили про свої перші випадки зараження вірусом, причому всі вони виявлені у людей, які відвідували Іран, де загинуло 12 осіб і 61 заражений. Більшість іранських інфікованих були в мусульманському священному місті Кум", - додали в агентстві.

У Південній Кореї захворіли 893 людини. У США громадян попередили, що поїздки туди можуть бути небезпечними.

ВООЗ заявила, що все ще рано називати спалах коронавірусу пандемією, хоча потенційно він може досягти і цього рівня. Підкреслюють, що спалах ще можна перемогти. Влада Китаю повідомила, що збирається заборонити торгівлю і споживання диких тварин, які можуть бути резервуаром вірусу.

Згідно з даними карти поширення коронавірусу від Центру системних досліджень і інжинірингу при університеті Джона Хопкінса, від COVID-19 по всьому світу померли 2699 осіб, вилікувалися - 27 668.

Повністю побороти коронавірус вдалося у Франції. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Олів'є Веран, передає BFMTV. Усього на території країни було виявлено 12 випадків зараження, одна людина померла, інших уже виписали з лікарні.

Фото: gisanddata.maps.arcgis.com

Нагадаємо, 24 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я передала Україні тест-систему, розраховану на 900 випробувань на наявність коронавірусу COVID-19.

Крім того, раніше Україна також закупила тест-систему на 90 зразків, її використовували для трьох випробувань (жоден випадок коронавірусу не підтвердився). Таким чином, залишилося ще 987 тестів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram