ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники не пустили в Україну двох росіян, які збиралися читати в Києві лекції про копірайтинг

Вранці 23 лютого вони зворотним рейсом полетіли до Мінська.

Прикордонники не пустили в Україну двох росіян, які збиралися читати в Києві лекції про копірайтинг
Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники не пустили в Україну двох громадян Росії, які раніше відвідували окупований Крим і прибули рейсом "Мінськ-Київ" в аеропорт "Жуляни". Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

"Житель Санкт-Петербурга 1986 року народження прилетів в Україну вести лекції про копірайтинг і пошук натхнення. Але факт, що цей пасажир "шукав натхнення" в окупованому Криму, куди їздив незаконно, не дав йому можливості підзаробити на лекціях у Києві", - йдеться в повідомленні

Тим самим рейсом з тією самою метою на запрошення тієї самої організації до Києва прилетіла мешканка Москви 1983 року народження.

За даними українських прикордонників, росіянка забезпечує комунікацію групи компаній, що ведуть діяльність в тимчасово окупованому Криму. У соцмережах жінка публікує фото із заходів, організованих російськими силовиками із забороненою в Україні атрибутикою і зі зброєю.

Росіянам відмовили в перетині державного кордону України і заборонили в'їзд у країну на 3 роки. Вранці 23 лютого вони зворотним рейсом полетіли до Мінська.

Нагадаємо, минулого тижня в "Жулянах" завернули ще трьох російських пропагандистів (журналістів, СММ-ників, блогерів), які збиралися вчити українців мистецтву масових комунікацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram