ГоловнаСуспільствоЖиття

Троє учасників протестів у Нових Санжарах заявили, що вони не "тітушки"

Вони опинилися на місці подій через "цікавість", коли принесли "голодним людям 30 пиріжків з їдальні".

Троє учасників протестів у Нових Санжарах заявили, що вони не "тітушки"
Фото: скриншот

Хлопці, яких після сутичок у Нових Санжарах у соцмережах називали "тітушками" з Кропивницького, записали відеозвернення на тлі Новосанжарської райдержадміністрації, в якому заявили, що вони є місцевими жителями. Відео оприлюднено на YouTube-каналі "Полтавське ТБ".

Хлопці представляються як Максим Корнієнко, Дмитро Зозуля та Олександр Палько. Вони стверджують, що народилися в Нових Санжарах.

"Я учасник бойових дій, воював за Україну і люблю свою країну. Я пробув на місці подій годину з цікавості, а тепер на мене виливають всякий бруд", - сказав один з хлопців Максим Корнієнко.

Вони також запевнили, що в масових заворушеннях участі не брали.

За словами хлопців, вони потрапили на відео протестів, коли принесли "голодним людям 30 пиріжків з їдальні". 

Відеозвернення з'явилося у зв'язку з тим, що під час заворушень у Нових Санжарах увагу користувачів мережі привернули троє молодих людей у спортивному одязі. У соцмережах їх назвали провокаторами, які приїхали з інших міст, щоб дестабілізувати ситуацію. В одному з хлопців, який записав звернення, нібито впізнали "тітушку" з Кропивницького.

Версію про приїжджих "вірусологів у спортивних костюмах", які підбурювали натовп під час сутичок у Нових Санжарах, озвучив секретар РНБО Олексій Данілов.

Нагадаємо, 20 лютого 45 українців і 27 іноземців, евакуйованих з китайського Уханя через епідемію коронавірусу, прибули в Україну. Жителі Нових Санжар вийшли на протест, під час якого почалися сутички. Автобуси з евакуйованими закидали камінням. В результаті поліція затримала 24 протестувальників, але вранці відпустила всіх, крім однієї людини.

Під час зіткнень у Нових Санжарах постраждали дев'ять поліцейських і цивільний. Поліція почала два кримінальні провадження за фактом заворушень.

Зеленський визнав події в Нових Санжарах спланованими і пообіцяв покарати винних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram