ГоловнаСуспільствоПодії

Справу про смерть людини в будинку ексміністра Кожари перекваліфікували на умисне вбивство

Версію про самогубство піддали сумніву.

Справу про смерть людини в будинку ексміністра Кожари перекваліфікували на умисне вбивство
Леонид Кожара
Фото: LB.ua

Національна поліція перекваліфікувала кримінальну справу за фактом смерті людини в будинку ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари - із самогубства на умисне вбивство.

Про це йдеться на сайті поліції.

Попередньо встановлено, що в будинку було троє людей: чоловік і жінка та їхній гість. Усі троє вживали алкогольні напої. За словами жінки, вона перебувала в іншій кімнаті, коли гість вистрілив собі в голову з пістолета господаря.

Однак пізніше в поліції з'явилися дані, які дають підстави припускати, що Старицький міг не сам укоротити собі життя.

Тому за погодженням з прокуратурою кримінальне провадження перекваліфіковано із самогубства на умисне вбивство - ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Ім'я загиблого в поліції офіційно не називають, але йдеться про колишнього керівника телеканалу "Інтер", генерального директора Atlantic Group Сергія Старицького. Факт його загибелі підтвердили в пресслужбі Atlantic Group.

Фото: facebook.com/AGL.Media

"З превеликим жалем повідомляємо, що вчора пізно ввечері загинув генеральний директор Atlantic Group Сергій Геннадійович Старицький", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Старицький довгий час працював у сфері міжнародних та комерційних зв'язків до того, як 1992 року став співзасновником Atlantic Group.

"У професійному багажі Старицького також - керівництво телеканалом "Інтер" і департаментом міжнародних зв'язків Української державної телерадіокомпанії", - повідомили в холдингу.

Нагадаємо, що Леонід Кожара був главою МЗС з 24 грудня 2012 року до 23 лютого 2014 року, коли його відправили у відставку разом з іншими одіозними міністрами - Дмитром Табачником і Раїсою Богатирьовою. Решта Кабміну протрималося тоді ще кілька днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram