ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ: в евакуйованих з Уханя не виявили симптомів коронавірусу

Аналізи на наявність вірусу вони ще не здавали.

МОЗ: в евакуйованих з Уханя не виявили симптомів коронавірусу
Евакуйованих в Китаю везуть автобусами в Нові Санжари
Фото: EPA/UPG

Симптомів коронавірусу COVID-19 в евакуйованих з Китаю українців і іноземців, які проходять обсервацію в медичному центрі в Нових Санжарах, станом на ранок суботи не виявлено.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль під час брифінгу, передає УНІАН.

"Результати ранкового медичного обстеження є позитивними. Ні в однієї людини, з тих, хто перебуває в обсервації, не виявлено ознак захворювання. Вони проходять обстеження двічі на день", - заявив чиновник.

Усіх евакуйованих збираються перевірити на коронавірус за допомогою тест-систем.

"На сьогоднішній момент розроблена українська тест-система і за допомогою цієї тест-системи буде проводитися моніторинг кожні три дні. Крім цього, вже було кілька поставок від ВООЗ. Зараз триває митне оформлення чергової партії іноземних тест-систем", - додав заступник міністра.

Зразки крові евакуйованих направлять в київську лабораторію.

Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що раз в три дні евакуйовані з Китаю і обслуговуючий персонал санаторію в Нових Санжарах будуть проходити вірусологічні обстеження.

Також, за словами Коваля, українці та іноземці, які проходять обсервацію, не вимагають продуктів харчування і забезпечені всім необхідним.

Нагадаємо, в санаторії Нацгвардії "Нові Санжари" перебувають 45 українців і 27 іноземців, яких евакуювали з Уханя в зв'язку з епідемією коронавірусу. Вони повинні бути на карантині 14 днів. 

Через паніку і протести, які пройшли в Нових Санжарах в день прибуття евакуйованих, до них оселилася міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram