ГоловнаСуспільствоЖиття

Данілов: до протестів у Нових Санжарах причетні немісцеві "професійні підбурювачі"

Секретар РНБО назвав їх "вірусологами" у спортивному одязі.

Данілов: до протестів у Нових Санжарах причетні немісцеві "професійні підбурювачі"
Фото: Главком

Під час протестів у Нових Санжарах в натовпі були "професійні підбурювачі". Про це 22 лютого заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу біля медцентру, де перебувають евакуйовані з Китаю, передає Укрінформ.

"У тому, що тут сталося, брали участь люди, які до Санжар не мають ніякого стосунку. Але це вже питання до наших правоохоронних органів. Ці люди є професійними, і коли така ситуація відбувається, вони підбурюють, а потім зникають. Але і СБУ і МВС розуміють, про кого йде мова, вони відпрацюють цю ситуацію", - сказав Данілов.

"Тітушки, ми вже про них трохи призабули, зараз є нова теорія, що це "вірусологи" в спортивному одязі", - додав він.

Секретар РНБО не захотів називати міста, з яких прибули провокатори, але на уточнювальне питання підтвердив, що вони підбурювали людей в натовпі.

Данілов також сказав, що ситуація в Нових Санжарах сьогодні перебуває під контролем.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський відправив секретаря РНБО в Нові Санжари, щоб він "детально ознайомився з ситуацією", яка склалася навколо розміщення евакуйованих з Китаю українців в медцентрі Нацгвардії.

Нагадаємо, 20 лютого 45 українців і 27 іноземців, яких евакуювали з китайського Уханя через епідемію коронавірусу, прибули в Україну. Місцеві жителі вийшли на протест, під час яких почалися зіткнення. Автобуси з евакуйованими закидали камінням. В результаті поліція затримала 24 учасників протесту, але вранці відпустила всіх, крім однієї людини. Його затримали на 72 години.

Під час зіткнень в Нових Санжарах постраждали дев'ять поліцейських і цивільний. Поліція почала два кримінальні провадження за фактом заворушень.

Зеленський визнав події в Нових Санжарах спланованими і пообіцяв покарати винних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram