ГоловнаСуспільствоЖиття

Літак SkyUp, який евакуював українців з Уханя, 23 лютого повезе туристів до Хургади

Безпеку експлуатації лайнера підтвердили у відділі інфекційного контролю Центру громадського здоров'я МОЗ.

Літак SkyUp, який евакуював українців з Уханя, 23 лютого повезе туристів до Хургади
Фото: mvs.gov.ua

Літак авіакомпанії SkyUp, який здійснив евакуацію українських громадян з Уханя, вже наступного тижня здійснить рейс до Єгипту.

Про це інформує пресслужба компанії.

"21 лютого ще проводяться технічні роботи із заміни фільтрів. 22 лютого літак переганяють на базу в Бориспіль, де його підготують до регулярного рейсу. 23 лютого літак вирушить з Києва в Хургаду", - йдеться в повідомленні.

Відповідаючи на запитання щодо дезінфекції літака SkyUp Airlines після Уханя, в компанії запевнили, що літак, який виконав спецрейс PQ7301/7302, проходить всі необхідні санітарно-епідеміологічні та технічні заходи щодо повної дезінфекції.

Зараз літак розмістили на окремій ізольованій стоянці міжнародного аеропорту "Харків". Відразу після паспортного контролю і митних формальностей почалася дезінфекція літака. Процедуру виконували фахівці відділення дезінфектології ДУ "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

"Що зробили з предметами повторного використання? Пледи, рятувальні жилети, шторки ілюмінаторів, інструкції з безпеки, витратні матеріали для подавання їжі та напоїв - відправили на утилізацію. Підголовники на сидіннях і рекламні буклети зняли з літака ще під час його підготовки до спецрейсу. Місце стоянки і трап також дезінфікували", - йдеться в повідомленні.

В авіакомпанії наголосили, що безпеку експлуатації літака підтвердив завідувач відділу інфекційного контролю Центру громадського здоров'я Олександр Мацьков.

Наступний крок - заміна фільтрів.

"За рекомендацією Boeing, ми замінимо НЕРА-фільтр на борту. Він виконує функцію очищувача і здатний очищати повітря від найдрібніших частинок діаметром до 0,3 мкм. Також за власною ініціативою ми замінимо фільтри в салоні, які захищають температурні сенсори", - додали в SkyUp Airlines.

Нагадаємо, літак з евакуйованими українцями та іноземцями з Китаю приземлився близько 11:55 20 лютого в Харкові. У МОЗ заявили, що під час польоту і посадки літака у жодного з пасажирів і членів екіпажу не було виявлено симптомів гострих респіраторних захворювань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram