ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернігівській області фермер самовільно зайняв земельні ділянки з пам'ятками археології

Землі розташовані в межах пам'яток археології - поселень "Курганка", "Вигори", "Зайці-1" і "Зайці-2".

У Чернігівській області фермер самовільно зайняв земельні ділянки з пам'ятками археології
Архивное фото

Чернігівська місцева прокуратура подала до суду на фермера, який самовільно зайняв земельні ділянки з пам'ятками археології загальною вартістю понад 2 млрд грн. Про це повідомив пресцентр прокуратури Чернігівської області.

"Прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення у власність держави самовільно зайнятих земельних ділянок з об'єктами культурної спадщини вартістю понад 2 млрд грн. Зазначені землі розташовані в межах пам'яток археології місцевого значення - поселень "Курганка", "Вигори", "Зайці-1" і "Зайці-2", - сказано в повідомленні.

Фермерське господарство самовільно зайняло 46 гектарів землі з пам'ятками археології для вирощування кукурудзи й озимої пшениці.

Зараз позов прокуратури на розгляді суду Чернігівської області. Правоохоронці вимагають від фермера повернути ці землі у власність держави.

Нагадаємо, в серпні 2019 року в Кіровоградській області під час реконструкції дороги до Миколаєва розкопали курган епохи бронзи. Місцеві археологи відзначили, що знахідка дуже цінна, адже цей курган - поховання сучасників біблійного Мойсея.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram