ГоловнаСуспільствоПодії

В Україну не пустили російських пропагандистів, які їхали до Києва читати лекції

Один з "лекторів" відзначився виступами в окупованому Криму та медаллю "Учасник ходи "Безсмертний полк".

Фото: МВС
Держприкордонслужба затримала в аеропорту "Київ" російського пропагандиста. Чоловік 1985 року народження збирався читати в українській столиці лекції та проводити тренінги.

Лектор співпрацює з політичними силами Росії і балотувався від партії Володимира Жириновського (ЛДПР) у Московську міську думу, повідомили в пресслужбі МВС. Окрім цього, він читав лекції в окупованому Криму в так званому молодіжно-патріотичному таборі "Донузлав-2015" на тему інформаційної і кібервійни.

За це його нагородили організатори "табору" - організація "Бойове братство" - медаллю "Учасник ходи "Безсмертний полк".

"Українські прикордонники теж оцінили "заслуги" росіянина. Він повернувся зворотним рейсом зі штампом у паспорті "Заборона в'їзду" на три роки", - додали в МВС.

Окрім нього, з Мінська прилетів ще один росіянин, який теж збирався читати лекції про просування контенту в соціальних мережах. Раніше він незаконно відвідував Крим, за що і йому заборонили в'їзд в Україну.

Також додому відправили росіянку, яка прилетіла з Мінська для проведення лекцій і тренінгів. Їй відмовили у в'їзді, оскільки мета її поїздки не переконала прикордонників, до того ж, вона працює в забороненому в Україні інтернет-ресурсі.

Нагадаємо, раніше в лютому на кордоні з Молдовою затримали групу громадян Росії, яка намагалася в'їхати в Україну під приводом гастролей. Усі іноземці є учасниками вистави "Ідеальний свідок" і незаконно відвідували Крим.

Отримавши відмову у в'їзді, деякі актори не залишили надії потрапити на гастролі в Україну і спробували перетнути кордон на іншому пропускному пункті. Їх повторно затримали і збільшили термін заборони на в'їзд до 10 років. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram