ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Зеленський пообіцяв повернути додому українку з собачкою з Уханя

Він подзвонив дівчині і запевнив, що її там не залишать.

Зеленський пообіцяв повернути додому українку з собачкою з Уханя
Анастасия Зинченко
Фото: Instagram

Президент Володимир Зеленський подзвонив українці Анастасії Зінченко, яка відмовилася евакуюватися з китайського Уханя через свого собаку. Відео розмови дівчина оприлюднила в Instagram.

"Ми вас там не залишимо. Я знаю, ви залишилися, тому що собаку не взяли на борт. Ми обов'язково знайдемо засоби і способи, я просто недавно дізнався про цю проблему, що побоялися чомусь брати собаку. Можна зрозуміти, всі трохи нервують", - сказав він.

Дівчина в підписі до опублікованого відео зазначила, що президент її підбадьорив і пообіцяв допомогти з вирішенням проблеми.

Нагадаємо, що вранці 20 лютого в Харків прибув борт з евакуйованими з Китаю громадянами України та інших держав. На посадку в Китаї прибули всі 48 українців, які побажали евакуюватися, і 29 іноземних громадян. Однак у літак пустили не всіх: трьох громадян України і одну іноземку не пропустили на етапі огляду китайськими медиками. Усі інші здорові і пройшли санітарний контроль.

Місцем обсервації, де всі евакуйовані повинні перебувати під 14-денним контролем медиків, вибрали медичний заклад Національної гвардії в селищі Нові Санжари Полтавської області. З ночі місцеві жителі протестували проти розміщення там евакуйованих, відбулося кілька сутичок з поліцією.

В автобуси, які під'їхали до санаторію, жбурляли каміння – у кількох машин розбито скло. Поліція затримала 24 агресивних мітингувальників. Протягом сутичок постраждали дев'ятеро правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram