ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція в Нових Санжарах перейшла на посилений варіант роботи

Патрулювання буде цілодобовим.

Поліція в Нових Санжарах перейшла на посилений варіант роботи
Фото: Андрей Новицкий / МВД

Поліція в Нових Санжарах Полтавської області перейшла на посилений варіант несення служби. Патрулювання буде цілодобовим.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

"Зараз у Нових Санжарах, куди прибули евакуйовані з Китаю українці, поліція в посиленому варіанті несе службу, організовано посилене патрулювання. Ми тримаємо тут резервні сили для оперативного реагування на ситуацію. Будемо патрулювати цілодобово", - цитує заяву Ярового пресслужба МВС.

Глава ДержНС Микола Чечоткін від себе додав, що в Нових Санжарах чергують рятувальники.

"Тут перебуває оперативний автомобіль для забезпечення зв'язку і загального моніторингу на території бази. Крім того, тут перебувають наші сили і рятувальна техніка на випадок надзвичайної ситуації", - сказав глава ДержНС.

У МВС нагадують, що місцеві жителі створили п'ять несанкціонованих блокпостів, дорогу перекрили тракторами і автомобілями.

Під час прибуття колони автобусів з евакуйованими з Китаю громадянами протестувальники почали закидувати їх і поліцейських камінням. По медичну допомогу звернулися 9 поліцейських і один цивільний. Поліція порушила два кримінальні провадження за фактом заворушень у Нових Санжарах.

Як повідомляли, незважаючи на протести, всі сім автобусів з евакуйованими заїхали на територію медичного центру Національної гвардії в Нових Санжарах.

У Нові Санжари приїхав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, туди ж вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька вирішила приєднатися до евакуйованих із Китаю і провести в обсервації 14 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram