ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Міністр охорони здоров'я вирішила приєднатися до евакуйованих з Китаю і провести в обсервації 14 днів

"Сподіваюся, що моя присутність заспокоїть як тих, хто перебуває в Нових Санжарах, так і всю країну".

Міністр охорони здоров'я вирішила приєднатися до евакуйованих з Китаю і провести в обсервації 14 днів
Фото: facebook.com/Zoryana Skaletska

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька вирішила приєднатися до громадян, розміщених на обсервацію в Нових Санжарах.

Відповідну заяву голова МОЗ опублікувала у фейсбуці ввечері 20 лютого.

"Я прийняла рішення приєднатися до людей в обсервації. Разом з ними я проведу наступні 14 днів, в одному приміщенні, в тих самих умовах. Сподіваюся, що моя присутність заспокоїть як тих, хто перебуває в Нових Санжарах, так і всю країну", - йдеться в повідомленні.

Скалецька запевнила, що підготовка до евакуації була ретельною, підготовлено безпечні умови перебування в обсервації, враховуючи всі стандарти ВООЗ і практику інших країн, які здійснили евакуацію своїх громадян з Китаю.

"Ще раз хочу підкреслити: ці люди - наші співвітчизники, вони нам не чужі. Ми живемо в одній країні і повинні дбати про їхнє здоров'я і безпеку. Те, що відбувалося сьогодні, і паніка, і неприйняття, негатив і агресія дуже мене вразили. Ще більше вони вразили людей, яких евакуйовано з Китаю. Тому прошу вас висловити їм слова підтримки і подяки за те, що вони погодилися провести в ізоляції два тижні для безпеки всіх нас", - додала міністр.

Скалецька висловила надію, що її приклад сприятиме втихомиренню ситуації і примиренню.

Також вона подякувала тим, хто працював над евакуацією, особливо екіпажу літака, медикам і всій команді супроводу, які добровільно відгукнулися здійснити евакуацію і провести наступні 14 днів разом з усіма в ізоляції.

Уранці 20 лютого на місце дислокації евакуйованих з Уханя виїхали депутати "Слуги народу": мажоритарник з округу Геннадій Касай (комітет з питань нацбезпеки і розвідки), лікар Максим Перебийніс і Тетяна Циба з комітету свободи слова.

Також в Нові Санжари приїхав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, туди ж вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук, але тільки по телефону поговорив з екіпажем літака, який евакуював громадян з Китаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram