ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков про евакуйованих із Китаю: "Літак продезінфіковано, це повністю здорові люди"

Нові Санжари для обсервації обрали через наявність там відповідних умов.

Аваков про евакуйованих із Китаю: "Літак продезінфіковано, це повністю здорові люди"
Фото: МВД

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на зустрічі з жителями селища Нові Санжари Полтавської області повідомив, що всі евакуйовані з Китаю українці та іноземці, які перебуватимуть там в обсервації, повністю здорові.

"Літак продезінфіковано, це здорові повністю люди. Я хочу, щоб ви в цьому сенсі були спокійні", - підкреслив він.

Аваков зазначив, що Україна - 21-ша країна, яка забрала своїх громадян. За весь час епідемії коронавірусу в Україну з Китаю самостійно в'їхали 7000 чоловік - і в країні досі немає жодного випадку зараження.

Голова МВС повідомив, що Нові Санжари обрали через наявність там відповідних умов: "У тому числі з тієї причини, що це установа Національної гвардії - це військовий заклад".

"Мова йде не про інфікованих людей, а про здорових. Вони пройшли два кордони китайських лікарів і один кордон наших лікарів. Якби були симптоми, вони пішли б в інфекційну лікарню. Більшість інкубаційного періоду минуло, ми беремо додаткові два тижні. Національна гвардія буде охороняти закритий корпус, вони не будуть контактувати з місцевими жителями", - зазначив Арсен Аваков.

Нагадаємо, близько 11:55 в аеропорту "Харків" приземлився літак з евакуйованими українцями і іноземцями з Китаю. Під час польоту і посадки літака ні в одного пасажира і члена екіпажу не було виявлено симптомів гострих респіраторних захворювань.

Евакуйованих з Китаю розмістять у медичному центрі Національної гвардії "Нові Санжари" в Полтавській області.

З ночі 20 лютого жителі Нових Санжар перекрили трасу на в'їзді в селище, у зв'язку з чим відбулися сутички з правоохоронними органами.

У Нові Санжари також вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram