ГоловнаСуспільствоПодії

"Укрзалізниця" прокоментувала травму пасажирки потяга "Київ - Бердянськ"

Залізниця запевняє, що на жінку впала справна полиця.

"Укрзалізниця" розпочала службове розслідування у зв'язку з травмою 60-річної пасажирки плацкартного вагона в поїзді "Київ - Бердянськ".

Про це йдеться у фейсбуці "Укрзалізниці".

Інцидент стався 13 лютого. Сама потерпіла описує випадок так: "Хлопець каже: я не буду ні чаю пити, нічого. Поліз на другу полицю, поїзд ще стояв. Коли ми вже поїхали, я поїла, постелила. Усі вже лягли, ну і я думаю... Зняла чоботи і давай ставити під [полицю]. Тільки нахилилася, ставлю чоботи, і тут ця полиця розкладається, і цей хлопчик з цієї ж полиці ще на мене зверху. І ця полиця - мені по спині".

Постраждалу госпіталізували, у неї діагностували перелом грудного відділу хребта та гематоми.

"Укрзалізниця" зазначає, що жінка зможе отримати страхову виплату на підставі акта про нещасний випадок і квитка. При цьому компанія запевняє, що верхня полиця була в справному стані і не могла сама впасти.

"Усі полиці вагона поїзда були в справному стані. Перед посадкою пасажирів провідники розклали і закріпили полиці, в тому числі спеціальними ременями для додаткової фіксації. За результатами візуального обстеження ніяких пошкоджень полиці і кронштейнів, на яких вона тримається, не виявлено", - сказано в повідомленні.

Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

На думку компанії, подія пов'язана з тим, що пасажир з верхньої полиці погано встановив її.

"Є припущення, що він підняв полицю, щоб зняти ремені, а потім не закріпив її. Для з'ясування причин проводиться службове розслідування", - заявили в УЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram