ГоловнаСуспільствоПодії

Жителі Микулинців улаштували молебень на блокпосту на в'їзді в санаторій, щоб не допустити розміщення евакуйованих з Ухань

За чутками, евакуйованих розмістять у місцевому санаторії.

Жителі Микулинців улаштували молебень на блокпосту на в'їзді в санаторій, щоб не допустити розміщення евакуйованих з Ухань
Фото: скрин видео

Сотні жителів Микулинців і близько 10 навколишніх сіл увечері 19 лютого вийшли на блокпости, поставлені на під'їзді до санаторію "Медобори". У цьому закладі нібито планують розмістити евакуйованих з китайського Ухань українців.

На одному з блокпостів люди провели молебень, щоб запобігти небезпеці, яка, на їхню думку, загрожує регіону.

Відео з місця подій опублікувала медіаплатформа "Файне місто".

Як розповіли журналістці протестувальники, вони мають намір чергувати всю ніч. На блокпостах розміщено польові кухні. Присутні правоохоронці, але, за словами людей, вони не перешкоджають акції.

Раніше керівник тернопільського санаторію під тиском місцевих жителів написав відмову від прийому українців з Китаю.

19 лютого депутати Тернопільської облради одностайно підтримали заяву до керівництва країни про неприпустимість розміщення на території області евакуйованих із Китаю. На їхню думку, область не готова прийняти евакуйованих. Перший заступник голови Тернопільської облради Василь Деревляний назвав геноцидом рішення розмістити в регіоні евакуйованих із Китаю.

Літак авіакомпанії SkyUp з 48 громадянами України та 27 іноземцями ввечері 19 лютого вилетів з китайського міста Ухань, який став осередком епідемії коронавірусу COVID-19. Орієнтовний час прибуття в Україну - 8 година ранку.

На борт із 77 заявлених не пустили 4 людей: трьох громадян України і іноземку. Українка Анастасія Зінченко повідомила, що не потрапила на літак через проблеми з документами на собаку.

Як відомо, пасажирів літака разом з екіпажем і представниками інших служб, задіяних в евакуації, помістять на 14-денну обсервацію. Місце ізоляції тримають у таємниці.

Нагадаємо, що на вихідних майже аналогічні події відбувалися у львівському селищі Шкло. Там теж місцеві жителі виступили проти розміщення евакуйованих.

Також 14 лютого депутати Обухівської райради на позачерговій сесії проголосували за те, щоб звернутися до президента України Володимира Зеленського і нардепа Олександра Дубінського з проханням не допустити розміщення на території Обухівського району евакуйованих з Уханя українців.

19 лютого жителі передмістя Львова перекрили в'їзд у місцевий госпіталь через чутки про розміщення в ньому українців з Китаю.

За повідомленнями ЗМІ, прийняти українців з Китаю на карантин погодилася лікарня в Миронівці Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram