ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Для прийому українців з Китаю підготували чотири установи

Куди саме привезуть евакуйованих, не кажуть.

Для прийому українців з Китаю підготували чотири установи
Андрей Заяц и Дмитрий Коваль
Фото: kmu.gov.ua

Для обсервації громадян, евакуйованих з китайського міста Ухань, підготували чотири можливі локації. Але куди саме їх привезуть, влада вирішила не говорити до останнього.

Про це на брифінгу в середу сказав заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль.

"Є чотири місця дислокації. Враховуючи різні настрої, які ми спостерігаємо, ці місця не розголошуються на сьогодні. Всі чотири місця готові до прийому громадян та іноземців. Додаткові питання на цю хвилину - зайві", - сказав він.

Заступник Міністра тільки зазначив, що ці місця розташовані в різних населених пунктах і що вони перебувають недалеко від інфекційних лікарень.

Своєю чергою державний секретар МЗС Андрій Заєць закликав не панікувати через евакуацію і попросив українців проявити єдність.

"Чого найбільше, як мені здається, не вистачає українцям протягом столітніх історичних подій, це єдності. І коли ми своїх громадян залишаємо напризволяще, при тому, що ця ситуація насправді не є настільки надзвичайною, як окремі сили намагаються роздути... Подивіться статистику щодо вильоту з усіх китайських аеропортів кожного дня! Щодня Китай залишають десятки тисяч пасажирів у всіх напрямках. Скажіть, будь ласка, чи становлять вони більшу загрозу, ніж наші співвітчизники, які під медичним наглядом будуть перебувати в 14 днів?" - сказав він.

Нагадаємо, що літак з Уханя прилетить в Україну вранці 20 лютого. 75 пасажирів літака разом з екіпажем та представниками інших служб, залучених до евакуації, помістять на 14-денну обсервацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram