ГоловнаСуспільствоВійна

За добу кількість обстрілів у зоні ООС зросла до 22, поранених - до 4

19 лютого противник уже застосовував вогонь проти захисників Лебединського.

За добу кількість обстрілів у зоні ООС зросла до 22, поранених - до 4
Фото: Макс Левин

За минулу добу в зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі збройні формування РФ 22 рази порушили режим припинення вогню. Протягом ворожих обстрілів один український військовий загинув, чотирьох було поранено, ще двоє отримали бойове ураження.

Противник застосовував заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 152 і 122 мм, міномети калібру 120 мм і 82 мм, озброєння танка, також вогонь вівся з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України.

Поруч із Березовим противник вів вогонь з великокаліберного кулемета й ін. стрілецької зброї, неподалік Широкиного - з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї, поряд з населеним пунктом Піщевик - з мінометів калібру 82 мм (три міни), а також стріляв з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї.

Шість разів відкривав вогонь біля Хутора Вільного - з артилерійських систем калібру 122 мм (чотири снаряди), 120 мм мінометів (23 міни), 82 мм (25 мін), автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Двічі режим припинення вогню порушували неподалік Золотого-4 - з мінометів калібру 120 мм (три міни), гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Поруч із Попасною стріляли зі ствольної артилерії калібру 122 мм (16 снарядів) і мінометів калібру 82 мм (18 мін). У районі Луганського стріляли з мінометів калібру 82 мм (дві міни). Поруч з Новолуганським - з мінометів калібру 82 мм (дві міни), також вогонь вівся з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

"Крім того, неподалік населеного пункту Оріхове ворог спробував штурмувати наші спостережні пости. У результаті бойової сутички українські захисники вогневими способами придушили ворожий вогонь і зупинили диверсійно-розвідувальну групу супротивника. Позиції українських захисників не втрачено", - додали в Міністерстві оборони України.

За даними розвідки, з боку противника чотирьох людей ліквідовано, ще шестеро отримали важкі поранення.

З початку доби 19 лютого противник випустив по захисниках Лебединського 15 мін із мінометів калібру 82 мм, також вів вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї. Втрат з української сторони немає.

Нагадаємо, 18 лютого російські окупаційні війська атакували захисників України в Луганській області. У вечірньому зведенні даних із зони ООС повідомляли про 18 обстрілів, одного загиблого - солдата 72-ї бригади Максима Хітайлова, трьох поранених і двох військових з бойовими ураженнями.

Після бою в районі населеного пункту Золоте Луганської області проросійські бойовики попросили у Збройних сил України про "режим тиші", щоб забрати з поля бою поранених і вбитих, після чого звинуватили ЗСУ в атаці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram