ГоловнаСуспільствоВійна

У бою під Хутором Вільним загинув боєць 72-ї бригади Максим Хітайлов

Він з 2019 року служив у ЗСУ за контрактом.

Максим Хітайлов
Фото: facebook.com/614140945380545
Максим Хітайлов

Під час атаки російських окупаційних сил неподалік Хутора Вільного Луганської області був убитий військовий 72-ї ОМБр Максим Хітайлов. Про це повідомили на сторінці бригади у Facebook.

"Під час відбиття нападу збройних формувань Росії на спостережний пункт неподалік Хутора Вільного, на превеликий жаль, 72-га бригада назавжди втратила надійного товариша, бойового побратима, відданого захисника України солдата Максима Хітайлова", - йдеться в повідомленні.

Захисник України народився в с. Вирішальне Полтавської області в 1997 році. У квітні 2019 року вступив на службу в ЗСУ за контрактом на посаду гранатометника мотопіхотної роти.

"Щирі співчуття мамі Віті Григорівні, брату Віталію, рідним і друзям воїна, який загинув в бою за Україну. Солдат Максим Євгенович Хітайлов назавжди залишиться в наших серцях", - написали побратими загиблого воїна.

Нагадаємо, вранці у вівторок в районі населеного пункту Золоте Луганської області несподівано почалися активні бойові дії.

Під час цієї атаки один український військовослужбовець загинув, трьох було поранено і двох - контужено. Бій тривав близько п'яти годин. Окупанти понад 50 разів стріляли з танків, а також випустили понад 200 мін з мінометів.

Начальник Генерального штабу Руслан Хомчак повідомив, що загрози наступу з боку бойовиків на Донбасі немає, а Збройні сили України фіксують лише провокації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram