ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля аеропорту "Бориспіль" заклали меморіал пам'яті жертв авіакатастрофи під Тегераном

Для участі в заході приїхали близькі загиблих українців.

Фото: Lb.ua
Біля аеропорту "Бориспіль" 17 лютого, на 40-й день після катастрофи літака рейсу PS 752 авіакомпанії МАУ під Тегераном, заклали пам'ятний камінь для скверу на честь жертв цієї катастрофи, передає кореспондент LB.ua.

Для участі в заході прийшли родичі та близькі загиблих українців, а також представники дипломатичних місій Канади, Ірану, Швеції, Німеччини, Великобританії і Афганістану, тобто тих країн, які також втратили своїх громадян у результаті авіакатастрофи.

На сторінці авіакомпанії МАУ в Facebook уточнили, що пам'ятний камінь для скверу заклали на майданчику між терміналом D і VIP терміналом.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Нагадаємо, літак Boeing-737, що належить МАУ, зазнав аварії через три хвилини після зльоту в Тегерані (Іран) з аеропорту Імама Хомейні в ніч на 8 січня. На борту було 9 членів екіпажу і 167 пасажирів, більшість - громадяни Ірану. Рейс PS752 мав прибути до Києва. Серед загиблих 11 громадян України - 9 членів екіпажу та двоє пасажирів.

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що помилково збив літак, прийнявши його за крилату ракету. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ Корпусу вартових Ісламської революції.

"Чорні скриньки" досі не розшифрували і не передали Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram