ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні ООС противник 9 разів порушив режим припинення вогню, застосувавши заборонену зброю

Унаслідок обстрілу українські військові не постраждали.

У зоні ООС противник 9 разів порушив режим припинення вогню, застосувавши заборонену зброю
Фото: Макс Левин

16 лютого в зоні бойових дій на Донбасі збройні формування РФ дев'ять разів порушили режим припинення вогню, в тому числі і використовуючи заборонену Мінськими домовленостями зброю - міномети калібру 120 мм і 82 мм.

Поруч із Лебединським стріляли з мінометів калібру 82 мм (сім мін), а також з великокаліберного кулемета, повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України. Двічі стріляли біля Мар'їнки - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Також двічі окупанти відкривали вогонь біля Новолуганського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поруч з Кримським з мінометів калібру 120 мм було випущено 20 мін. Поруч з Оріховим - 25 мін з міномета калібру 120 мм і п'ять мін з 82-мм міномета.

Неподалік Новозванівки обстріл здійснювався зі 120 мм міномета (18 мін). У районі Хутора Вільного противник застосував міномет калібру 82 мм (шість мін).

"На всі обстріли російських окупантів підрозділи Об'єднаних сил давали адекватну відповідь з дозволеної зброї. Унаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було", - повідомили в Міноборони.

Нагадаємо, на українському ланчі в рамках Мюнхенської безпекової конференції президентка Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що в Україні не заморожений, а гарячий, але забутий конфлікт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram