ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

На літак, що евакуюватиме українців з Уханя, візьмуть 11 іноземців

Евакуацію заплановано на 19 лютого.

На літак, що евакуюватиме українців з Уханя, візьмуть 11 іноземців
Фото: facebook/Skyup-airlines

Літак авіакомпанії SkyUp, який має евакуювати з китайського Уханя громадян України, забере звідти й іноземців, зокрема аргентинців.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, передає ВВС Україна.

Усього Україна планує евакуювати з Китаю 58 осіб, 11 з яких - іноземці. Евакуацію заплановано на 19 лютого.

Йдеться про здорових людей, які погодилися пройти в Україні 14-денний карантин.

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук та міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька повідомляли, що літак полетить до Китаю для евакуації українців 18 лютого, а повернеться наступного дня.

Міністерство закордонних справ Аргентини повідомило, що влада України запропонувала свою допомогу в евакуації аргентинських громадян з Уханя.

"Посольство в Пекіні погоджує всі необхідні процедури для того, щоб евакуювати аргентинців, які цього побажають", - ідеться в заяві МЗС Аргентини.

Аргентина висловила подяку Україні за співпрацю і допомогу.

Усього на літаку в Україну летітиме 86 осіб, з яких 58 пасажирів (серед них 11 іноземців), а інші - члени екіпажу, медики, представники МВС, Міноборони та ДСНС.

Влада України довго не могли знайти місця, де евакуйовані з Уханю громадяни проходитимуть карантин. За словами голови Кабміну, зараз готують чотири об'єкти.

Раніше МЗС України повідомляло, що в провінції Хубей перебуває близько 100 українців, попередньо погоджувалися виїхати близько 50.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram