ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція Криму відкрила справу про захоплення Росією риболовного судна і чотирьох українців в Азовському морі

Їх відвезли в порт окупованої Керчі.

Нацполіція Криму відкрила справу про захоплення Росією риболовного судна і чотирьох українців в Азовському морі
Фото: Погрануправление ФСБ

Головне управління Нацполіції в Криму розпочало кримінальне провадження за фактом захоплення судна з українцями в Азовському морі співробітниками ФСБ РФ. Про це повідомила прессекретар прокуратури АРК Катерина Діденко.

"Слідство встановило, що окупаційні "правоохоронці" 15 лютого в західній частині Азовського моря затримали маломірне судно з чотирма рибалками на борту. Разом із судном їх відвезли в порт окупованої Керчі", - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження відкрито за статтями 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та 278 (викрадення або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського або річкового) КК України.

Нагадаємо, ФСБ Росії в суботу повідомила про затримання в Азовському морі "браконьєрського судна" з чотирма громадянами України на борту. У відомстві стверджують, що українці незаконно виловлювали рибу, а також не мали зі собою документів, що засвідчують особи.

В українському МЗС повідомили, що ситуація навколо затримання українського риболовного судна перебуває на контролі Генерального консульства України в Ростові-на-Дону і Департаменту консульської служби МЗС.

Нагадаємо, у 2018-2019 році СБУ неодноразово фіксувала грубі порушення з боку ФСБ Росії щодо українських рибалок в Азовському морі. Згідно з даними контррозвідки, російська спецслужба незаконно затримує українців, а після погроз і шантажу домагається неправдивих свідчень про нібито браконьєрський вилов риби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram