ГоловнаСуспільствоПодії

ФСБ затримала в Азовському морі риболовецьке судно з чотирма українцями

Українців доставили в порт Керчі для з'ясування обставин.

ФСБ затримала в Азовському морі риболовецьке судно з чотирма українцями

Управління ФСБ Росії в Криму повідомило про затримання в Азовському морі маломірного судна з чотирма громадянами України на борту. Про це пише сайт Крим.Реалії

"Українських браконьєрів затримали в західній частині Азовського моря. Прикордонники виявили на браконьєрському судні майже 300 екземплярів камбали-калкана. Затримано маломірне судно з чотирма громадянами України на борту без документів, що засвідчують їхні особи", - йдеться в повідомленні російського відомства.

Згідно з інформацією ФСБ РФ, капітан судна не виконав вимоги прикордонного наряду про зупинку і спробував сховатися.

У відомстві повідомили також, що під час огляду виявлено знаряддя вилову - ставну сітку. Суднових, реєстраційних документів, зокрема на право видобутку водних біоресурсів, у затриманих нібито не було.

Українців доставили в порт Керчі для з'ясування обставин. Російська омбудсменка Криму Лариса Опанасюк уточнила, що їх затримали на 48 годин.

Держприкордонслужба України повідомила, що перевіряє інформацію про затримання українців в Азовському морі.

"Попередньо можемо констатувати, що, швидше за все, міг бути вихід цього плавзасобу за межі встановлених пунктів базування. Зараз ми встановлюємо, хто ці громадяни", - сказав керівник відділу з питань взаємодії зі ЗМІ Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Нагадаємо, у 2018-2019 роках СБУ неодноразово фіксувала грубі порушення з боку ФСБ Росії щодо українських рибалок в Азовському морі. Згідно з даними контррозвідки, російська спецслужба незаконно затримує українців, а після погроз і шантажу домагається неправдивих свідчень про нібито браконьєрський вилов риби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram