ГоловнаСуспільствоПодії

Прикордонники затримали громадянина Молдови, який їхав до УРСР

Чоловік під час перетину українського кордону поводився агресивно не вперше.

Прикордонники затримали громадянина Молдови, який їхав до УРСР
Фото: dpsu.gov.ua

В Одеській області в пункті пропуску "Кучурган" прикордонники затримали громадянина Молдови, який поводився неадекватно. Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

"Громадянин Республіки Молдова, який прибув в Україну, поводився агресивно, вів антиукраїнську риторику з пропагандою комуністичного тоталітарного режиму. Українських прикордонників він звинувачував у держзраді за законодавством СРСР, закликав переходити на бік "Радянського Союзу". Також він лаявся і, порушуючи режимні правила, намагався вести відеозйомку на мобільний телефон", - йдеться в повідомленні.

Чоловік не вперше порушує українське законодавство. 30 грудня 2019 року він намагався в'їхати в Україну на автомобілі "BMW" з радянською атрибутикою замість номерних знаків та численними наклейками відповідної тематики.

Тобто порушив вимоги законодавства щодо керування автомобілем без номерних знаків та щодо пропаганди тоталітарного комуністичного режиму, зазначили у відомстві. Тоді автомобіль вилучили і передали в поліцію, а порушника повернули в Молдову.

Цього разу іноземця затримали. На нього склали адмінпротоколи за злісну непокору законним вимогам прикордонного наряду та порушення режиму в пункті пропуску (за статтями 185-10 та 202 КУпАП). Також молдаванину заборонили в'їзд в Україну на 3 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram