ГоловнаСуспільствоПодії

Харківського патрульного, який під час погоні поранив чоловіка, заарештували

Поліцейські намагалися зупинити автомобіль з п'яним водієм.

Харківського патрульного, який під час погоні поранив чоловіка, заарештували
Фото: https://www.facebook.com/dbr.gov.ua

Харківського патрульного, який відкрив стрілянину під час переслідування та поранив чоловіка, заарештували без права внесення застави. Про це повідомила обласна прокуратура.

Інцидент стався в ніч на 13 лютого. У поліцію надійшло повідомлення про те, що на вул. Зубарєва в Харкові троє чоловіків розпивають алкоголь і мають намір їхати на автомобілі "Subaru Forester".

Побачивши патрульних, водій автомобіля спробував сховатися і не реагував на вимогу зупинитися. Почалася погоня.

Під час переслідування екіпажем патрульних (у складі командира роти та двох інспекторів патрульної поліції) службовий автомобіль застряг у полі біля села Хролі.

"З метою зупинки транспортного засобу старший лейтенант поліції здійснив три постріли в автомобіль "Subaru Forester", але машина зникла з місця події. Пізніше з'ясувалося, що водій переслідуваного автомобіля самостійно доставив до лікарні Харкова пасажира, який отримав два вогнепальні поранення", - йдеться в повідомленні.

Чоловік перебуває в лікарні у важкому стані.

Командира роти управління патрульної поліції затримали та оголосили йому підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від семи до десяти років.

Також розпочато кримінальне провадження щодо наїзду автомобіля "Subaru Forester" на підозрюваного патрульного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram