ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві Мінцифри і Мін'юст запустили онлайн-сервіс "е-Малятко"

До кінця цього місяця "е-Малятко" мають намір запустити в Рівному, у Львові, Маріуполі, Запоріжжі та в Одесі.

У Києві Мінцифри і Мін'юст запустили онлайн-сервіс "е-Малятко"
Фото: КиевВласть

Сьогодні, 14 лютого, Міністерство цифрової трансформації і Міністерство юстиції запустили в Києві онлайн-сервіс "е-Малятко". Презентацію цього сервісу відкрив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"е-Малятко - це дуже проста штука. Замість того, щоб витрачати дні, іноді мені говорили - місяці - на те, щоб оформити документи після народження дитини, тепер ми зробили цю послугу максимально простою... Незабаром усе можна буде зробити взагалі за допомогою смартфона", - розповів прем'єр.

Гончарук також вручив свідоцтво про народження парі, у якої сьогодні народилася дитина.

Заступниця міністра юстиції Ольга Онищук зазначила, що з початку запуску платформи державні органи вже отримали близько 500 заяв.

Заступниця міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська також повідомила, що незабаром "е-Малятко" стане доступним у програмі "Дія" - за допомогою електронного підпису можна буде оформити всі необхідні документи.

Вона додала, що Україна є першою у світі, хто об'єднав 10 держпослуг в 1. Крім того, до кінця цього місяця "е-Малятко" мають намір запустити в Рівному, у Львові, Маріуполі, Запоріжжі та в Одесі.

На презентації проєкту анонсували, що наступного тижня на платформі "Дія" запустять сервіс з інформацією про вагітність, де буде розписано про розвиток дитини в утробі матері протягом усіх 9 місяців, а також поради щодо вагітності і перших днів життя дитини.

Нагадаємо, сервіс "е-Малятко" запустили в січні в Харкові. 3 січня в Харківському міському перинатальному центрі батьки новонародженої дитини вперше отримали 6 необхідних послуг за однією заявою, скориставшись цією послугою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram