ГоловнаСуспільствоЖиття

Митників аеропорту "Херсон" викрили у систематичному хабарництві

За деякі суми чиновники "не помічали" порушень норм ввезення в Україну товарів іноземного виробництва.

Митників аеропорту "Херсон" викрили у систематичному хабарництві
Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Служба безпеки розкрила схему систематичного отримання неправомірної вигоди посадовими особами митного поста "Херсон-Аеропорт" Чорноморської митниці.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними слідства, митники налагодили механізм вимагання грошей у підприємців, що займаються імпортом товарів з країни Близького Сходу.

"За різні суми хабарів чиновники "не помічали" порушень комерсантами встановлених норм ввезення в Україну товарів іноземного виробництва. Так чиновники мінімізували суми обов'язкових платежів під час здійснення контролю ввезення товарів, що завдавало шкоди держбюджету. За оперативною інформацією, "тариф" залежав від вартості багажу і становив від 300 до 500 доларів з людини", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, за зміну сума хабарів могла становити до 4 тисяч доларів.

Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці затримали одного з інспекторів, ймовірно, причетного до схеми, згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу після отримання грошей. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, в грудні минулого року СБУ затримала за систематичне хабарництво начальника одного з підрозділів митниці Державної фіскальної служби в Херсонській області, Криму та Севастополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram