ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрпошта" призупинила приймати посилки в Китай

Рішення пов'язане зі значним скороченням авіарейсів у Китай.

"Укрпошта" призупинила приймати посилки в Китай
Фото: Укрпошта

АТ "Укрпошта" з 12 лютого тимчасово призупинило приймати поштову кореспонденцію і посилки з України до Китаю.

Про це повідомили в пресслужбі Укрпошти, передає Укрінформ.

Усі відправлення в Китай, прийняті до вівторка, 11 лютого, будуть доставлені, але загальні терміни доставки поштових відправлень можуть бути змінені. З середи, 12 лютого, їх прийом тимчасово призупинено.

В "Укрпошті" заявили, що ніяких заборон з боку Національної пошти Китаю поки що немає, але через значне скорочення більшістю авіакомпаній рейсів у Китай на невизначений термін, прийом всіх видів відправлень у цю країну тимчасово призупинено.

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров'я в зв'язку зі спалахом коронавірусу в Китаї поки не вводить ніяких заборон для переміщення товарів через кордони і міжнародної торгівлі. Вона повідомляє про безпеку посилок. Люди, які отримують посилки з Китаю, не схильні до ризику зараження.

Ніяких доказів, які свідчили б про ризик поширення коронавірусу через товари, поки не зафіксовано. У офіційних призначених поштових операторів-партнерів "Укрпошти" всі відправлення проходять сувору перевірку, рентген-огляд, заборонені або небезпечні речі не приймаються і не випускаються за кордон. Вони діють відповідно до норм Всесвітньої поштової спілки і ВООЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram