ГоловнаСуспільствоЖиття

Окупаційний суд Криму відпустив директора ялтинського зоопарку під нічний домашній арешт

Йому заборонено виходити з дому, а також спілкуватися з особами, що мають стосунок до кримінальної справи.

Окупаційний суд Криму відпустив директора ялтинського зоопарку під нічний домашній арешт
Олег Зубков
Фото: pikabu.ru

У підконтрольному Росії "Верховному суді" окупованого Криму закінчився розгляд апеляційної скарги на рішення Білогірського районного суду, який обрав власнику сафарі-парку "Тайган" Олегу Зубкову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомляє "Крымский процесс".

Так, утримання Зубкова в СІЗО замінено на нічний домашній арешт - з 22-ї до 6-ї години йому заборонено виходити з дому, а також спілкуватися з особами, що мають стосунок до кримінальної справи.

Засідання проходило у відкритому режимі, але зі слухачів були допущені всього три людини і четверо журналістів.

На офіційному сайті "Верховного суду" інформації про заплановане на сьогодні слухання не було. Сам підсудний був доставлений конвоєм і протягом засідання перебував у так званому "акваріумі". Розгляд апеляційної скарги тривав п'ять годин.

Нагадаємо, 3 лютого в анексованому Криму Зубкова заарештували на два місяці за порушення раніше обраного запобіжного заходу - підписки про невиїзд і неявку на засідання в січні. Судові розгляди проти Зубкова пов'язані з тим, що в липні 2018 року в сафарі-парку "Тайган" лев вкусив туристку Ольгу Соломіну. За словами жінки, в момент нападу хижака Зубков був поруч, але "не зміг відразу втихомирити своїх тварин". Зубков же стверджує, що Соломіна була в нетверезому стані і "тріпала лева за гриву", через що він її і вкусив.

Після інциденту Росспоживнагляд провів перевірку в парку, але жодних порушень не виявив.

У Зубкова вже давно тривають конфлікти з російською "владою" півострова. У 2016 році він відвідав понад 150 судових засідань, пов'язаних з численними штрафами і обвинуваченнями на його адресу. У жовтні 2017 року Зубков отримав судову заборону на виїзд з Росії і анексованого нею Криму терміном на шість місяців. Причиною такого рішення стала відмова Зубкова закрити кафе, розташоване на території парку "Тайган".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram