ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Евакуацію громадян України з Хубею відклали

Не усі ще підписали згоду на карантин.

Евакуацію громадян України з Хубею відклали
Фото: Макс Требухов

Евакуацію громадян України з китайської провінції Хубей, яка мала відбутися 11 лютого, відклали на невизначений термін.

Про це сказала на брифінгу у вівторок міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

"Щойно ми будемо однозначно впевнені у тому, що інфекційний захист, епідемічний захист, готовність установи будуть забезпечені, ми відразу повідомимо і відразу організуємо. Усі готові: Міністерство інфраструктури, перевізник, який погодився, МЗС, усі дипломатичні канали", - повідомила міністр.

Вона пояснила, що 50 осіб, які попередньо погодилися на евакуацію в Україну, мають підписати інформовану згоду на карантин.

Окрім того, залишається відкритим питання, де вони перебуватимуть. "Ми вивчаємо ті установи, які можуть бути сьогодні готові для прийому громадян. Це питання перевірки вентиляційних каналів, каналізаційних стоків (у тому числі можливість їх знезараження), можливість охорони і дотримання закритого режиму", - сказала міністр.

"Потрібно розуміти: вірус новий, щодня з'являється нова інформація, і ми повинні усе це враховувати... У даному випадку поспіх і прийняття рішень без гарантій безпеки для всіх 40 млн громадян можуть бути небезпечними", - вважає Скалецька.

На сайті Міністерства закордонних справ йдеться, що дату і час евакуації оголосять після окремого рішення уряду.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив розробити план евакуації громадян України ще 31 січня. План повинні розробити МЗС, ДСНС, Міноборони та Мінінфраструктури. Тоді ж секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що з міста Ухань не може виїхати 51 особа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram