ГоловнаСуспільствоПодії

Слідчі ДБР у справах Майдану оголосили підозру колишньому правоохоронцю

Він підозрюється у злочинах відразу за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України.

 Слідчі ДБР у справах Майдану оголосили підозру колишньому правоохоронцю
Фото: facebook.com/dbr.gov.ua

Слідчі відділу з розслідувань справ Майдану ДБР оголосили підозру колишньому слідчому Дніпровського районного управління ГУ МВС України в Києві.

Його підозрюють за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України, повідомили в пресслужбі ДБР. 

Це зловживання владою і службовим становищем (ч.1 ст. 364), свідомо незаконне затримання (ч. 3 ст. 371), притягнення свідомо невинного до кримінальної відповідальності і звинувачення в скоєнні особливо тяжкого злочину з фальсифікацією доказів (ч. 2 ст. 372 ), службове підроблення (ч. 1 ст. 366), незаконне перешкоджання організації і проведенню зборів і мітингів (ст. 340).

"Колишній правоохоронець незаконно затримав та залучив до кримінальної відповідальності чотирьох осіб за нібито участь в масових заворушеннях 18 лютого 2014 року в центрі Києва", - уточнили у ДБР.

Також перевіряється правомірність дій і рішень правоохоронців і суддів Дніпровського суду під час затримання, притягнення до відповідальності та застосування запобіжних заходів щодо 11 осіб 18-19 лютого 2014.

Крім цього, оголошено в розшук колишнього заступника прокурора Дніпровського району Києва, який перебуває в окупованому Криму. Оголошено підозри главі і судді Дніпровського райсуду Києва.

Нагадаємо, в листопаді Державне бюро розслідувань створило в своєму складі новий слідчий відділ, який буде займатися розслідуванням злочинів, скоєних в зв'язку з масовими протестами в 2013-2014 роках.

Тимчасово виконувачем обов'язків начальника відділу ДБР у справах Майдану став колишній слідчий з Луганської області Павло Нікульніков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram