ГоловнаСуспільствоЖиття

Рада підтримала національну інвентаризацію лісів

Відповідний законопроєкт прийняли в першому читанні.

Рада підтримала національну інвентаризацію лісів
Фото: bigmir.net

Верховна Рада має намір запровадити національну інвентаризацію лісів як нову систему збору та узагальнення даних про ліси в загальнодержавному масштабі.

За прийняття відповідного законопроєкту №2379 у першому читанні проголосували 374 депутати за мінімально необхідних 226.

Рада має намір ввести в Лісовий кодекс поняття національної інвентаризації лісів - системи виборчо-статистичних досліджень лісового фонду України, спрямованої на отримання обґрунтованої інформації про ліси для потреб планування, в тому числі стратегічного, ведення лісового господарства, державного лісового кадастру та моніторингу лісів.

Порядок проведення інвентаризації лісів затверджує Кабінет Міністрів.

Згідно з пояснювальною запискою, обсяг бюджетних коштів, необхідний для проведення національної інвентаризації лісів, визначено в розмірі близько 9 млн гривень щорічно, в тому числі 2 млн гривень на утримання постійного персоналу державної спеціалізованої організації і 3 млн гривень на оплату праці тимчасових працівників, які проводитимуть дослідження лісів.

Розрахунковий рівень необхідних витрат змінюється від 7,7 млн гривень до 12,6 млн гривень в окремі роки, що обумовлено необхідністю придбання програмного забезпечення, приладів, обладнання та автомобільної техніки.

Нагадаємо, в листопаді Кабмін запустив "ліс у смартфоні" для електронної реєстрації заготівлі деревини і контролю вирубок дерев. Відзначають, що кожна людина може зайти з комп'ютера або телефону на сайт LK.UKRFOREST.COM і ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на мапі законність здійснення рубок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram